У Херсоні відбулася прес-конференція на тему «Як об’єднати Україну»

5 Лютого 2018 10:40

Фото Тараса Бузака

У п’ятницю, 2 лютого, у приміщенні “Конгрес холу” відбулася прес-конференція на тему “Як об’єднати Україну” за участі науковця, політика та лідера партії “Рідна країна” Миколи Томенка.  Він розповів про те, як він та очолюваний ним Фонд пропагує “український світ” у своїх фільмах, конкурсах та ініціативах.

Також, лідер “Рідної країни” розповів про інші просвітницькі проекти Фонду, дав оцінку політичним подіям в Україні та поділився досвідом, як без державних коштів та підтримки об’єднати Україну.

Політик зазначив, що він буде вимагати, щоб Петро Порошенко не приймав участь у виборах, а виступив гарантом демократичних виборів.

“2018 рік – визначальний рік, бо передвиборчий. Потрібно зараз закласти правові засади демократичної виборчої кампанії. Бо зараз буде те саме, що з Ющенком: участь у виборах та програш. А зробити вибори демократичними – це була б історична місія Петра Порошенка. Потрібно зараз закласти правові засади демократичної виборчої кампанії. У ЦВК потрібна реальна конкуренція різних політичних сил, у тому числі треба, щоб було зарезервовано місце для опозиції”, – заявив Томенко.

Також він розповів про чотири завдання, які потрібно робити вже на найближчій сесії.

“Місія – український Президент 2019 рік” – ініціатива Миколи Томенка. Політик вважає, що Україні треба повернутися до справжньої парламентсько-президентської республіки.

“Бо до Конституції повернули, а модель держави – ні. Не згадується ні “парламентська коаліція”, ні “опозиція” тощо. Треба узаконити опозицію та коаліцію. Вже зараз треба прописати процедуру імпічменту Президента та змінити Закон про вибори Президента”, – зазначив Томенко.

Джерело: medianova.com.ua