На Херсонщині сплатили 43 мільйони гривень «водного податку»

26 Січня 2018 13:41

За 2017 рік платники рентної плати за спеціальне використання води Херсонщини спрямували до зведеного бюджету 43,8 млн. гривень. Половина з них або 21,9 млн. грн. плати за воду отримали місцеві бюджети нашої області. Минулорічний показник перевищує надходження 2016 року майже на третину або на 10, 6 млн. гривень.

Саме за рахунок частини збору, яка надходить до скарбниць місцевих громад, фінансуються потреби бюджетної сфери регіону та соціальні програми по збереженню екологічної привабливості таврійського краю.

Всього на Херсонщині зареєстровано 2312 платників рентної плати за спеціальне використання води. Поряд з Каховською ГЕС ім. Непорожнього, яка забезпечує 65 % загальних надходжень плати в області, значні кошти плати вносять сільгосптоваровиробники, які перебувають на загальній системі оподаткування та використовують воду для зрошення.

Переважна частина таких платників перебувають на обліку та сплачують за використання води у Білозерському, Чаплинському, Олешківському відділеннях Херсонської ОДПІ, а також у Генічеській ОДПІ.