Цьогоріч на Херсонщині відбудеться XVI всеукраїнський дитячий музичний фестиваль

23 Січня 2018 10:33

Фото Івана Антипенка

З 27 по 29 липня у курортному місті Скадовськ на Херсонщині пройдуть півфінали і фінал Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю «Чорноморські Ігри». Про це сказано у Положенні про фестиваль, опублікованому на сайті організаторів.

Як повідомляють організатори, фестиваль включатиме вокальний конкурс в жанрі естрадної пісні серед дітей та молоді, музичне шоу за участю українських виконавців, ігрові та розважальні програми для дітей та їхніх батьків. Брати участь у фестивалі «Чорноморські Ігри» мають право хлопці та дівчата віком від 6-ти до 16-ти років включно — виконавці естрадної пісні. Детальніше з переліком документів для участі в конкурсі можна ознайомитись на сайті фестивалю.

Протягом місяця журі та оргкомітет фестивалю прослуховують надіслані фонограми та передивляються відеозаписи. Конкурсанти, які будуть відібрані після 1-го туру, отримують запрошення до 2-го відбіркового туру, який проводитиметься у місті Києві. Переможці 2-го туру будуть запрошені до півфіналу конкурсу до міста Скадовськ. Прослуховування конкурсних пісень у запису почнеться з 1 березня, а прослуховування наживо пройде 10—13 квітня. Конкурс традиційно відбудеться у 3 номінаціях (дівчата, хлопці і групи) та 6 вікових групах: від 6 до 16 років.

Нагадаємо, благодійний дитячий фестиваль «Чорноморські Ігри» проводиться з 1998 року. Це наймасштабніший дитячий фестиваль на території України. У ньому беруть участь талановиті діти з усіх регіонів України віком від 6 до 16 років. Фестиваль дає можливість дітям розкрити свій талант. Найвідомішими випускниками «Чорноморських Ігор» стали Тіна Кароль, Надя Дорофєєва, Настя Каменських, Іван Березовський, Юлія Войс, Юлія Саніна та інші українські виконавці.

Іван АНТИПЕНКО, «День»