У Херсонській обласній бібліотеці для дітей стартував клуб «EuroTravel»

17 Січня 2018 08:02

14 січня у секторі документів іноземними мовами стартував новий клуб – «EuroTravel» – бібліотечний туризм країнами Євросоюзу. 15 зустрічей, 15 країн, 15 мов та неймовірна кількість цікавих фактів та знань, що отримають маленькі туристи-читачі у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Перша зустріч була ознайомчою. Хлопці та дівчата відкрили для себе Євросоюз, його значення та напрямки діяльності, цілі та цінності. Дізнались про 28 країн, що входять до складу ЄС та згадали назви їх столиць. До речі, більшість міст маленькі туристи назвали без підказок. Після маленького географічного тесту клубівці перейшли до цікавого практичного завдання: вони повинні були вигадати слоган та створити стяг клубу своїми ручками. Слоган, що відповідає меті зустрічей було обрано швидко та одноголосно – «read-travel-do». А до створення стягу учасники та бібліотекарі підійшли творчо: синє полотно з золотими зірочками було прикрашене білосніжною чайкою – символом книгозбірні, та золотими відбитками долоньок юних читачів.

Під кінець засідання було обговорено незвичайний формат клубу, адже окрім інформаційної частини, клубівці матимуть також практичну. Відвідуючи країну, яка славиться туристичною привабливістю, учасники вчитимуться ставити намет, відвідуючи країни з цікавою архітектурою – будуватимуть замок у мініатюрі, а завітавши до країни з багатою художньою історією створять малюнок двометрового розміру та багато іншого і цікавого.

І малеча, і батьки були у захваті від нового формату, тож, маємо надію, що зустрічі у клубному об’єднанні «EuroTravel» принесуть читачам книгозбірні не лише практичні та теоретичні знання, а й гарний настрій та любов до книг і знань.