Землі Херсонщини збагатили місцевий бюджет майже на півмільярда гривень

13 Січня 2018 13:15

Торік, власники та орендарі земельних ділянок херсонського краю поповнили місцеві бюджети на 496,5 млн. гривень. Це на 60,1 млн. грн. перевищує аналогічний показник минулого року.

Більшу частину платежу – 64 % або 318,9 млн. грн. надходжень за використання земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини юридичні особи. Ще 177,6 млн. грн. перерахували місцевим громадам фізичні особи – підприємці нашої області.

Плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Тож фіскали області тримають на особливому контролі питання декларування та надходження орендної плати за 2015-2016 роки не нижче мінімального розміру, визначеного на цей період  Податковим кодексом України.

За результатами встановлених фактів заниження орендної плати 25 суб’єктів господарювання самостійно задекларували за 2015-2016 роки додаткові податкові зобов’язання на загальну суму 740,3 тис. гривень. По 28 суб’єктах господарювання, які занизили податкові зобов’язання та не подали уточнюючі декларації, донараховано податкові зобов’язання на суму 8 млн. грн. (сума штрафних санкцій на донараховану суму складає 2 млн. гривень).