У Херсоні в різдвяному таборі Music Camp вчать дітей колядкам народів світу

12 Січня 2018 08:40

Фото: Херсонские факты

Близько 200 дітей вчаться у музичному різдвяному таборі “Music Camp – Kherson” грі на музичних інструментах, хоровому співу та виконанню різдвяних колядок мовами народів світу.

Про це поінформувала на прес-конференції у Херсоні у Палаці молоді та студентів засновник проекту Music Camp International та його президент, Почесний Посол Миру в Україні, громадянка США Констанція Фортунато, повідомляє Укрінформ.

“Діти сьогодні будуть виконувати різну музику. Вони почнуть з міжнародних колядок: колядки з Франції, колядки з Африки – вони будуть співати на суахілі, англійська та німецька колядки, ну і звичайно ж, українські колядки. А потім вони будуть виконувати уривок з однієї із самих відомих ораторій у світі – це Різдвяна історія, яка розповідається у творі “Месія” Генделя. Крім хору, діти відвідують (в “Music Camp – Kherson” – ред.) інструментальні класи”, – розповіла Фортунато.

Як вона зазначила, тут, зокрема, функціонують класи струнних музичних інструментів – гітари, віолончелі, скрипки, класи флейти та музичних ігор, класи по Орфу, хендчаймсу, золотих дзвіночків.

Навчальний процес здійснюють у “Music Camp – Kherson” разом із Фортунато також ще 15 професійних музикантів – із Києва, Київської області та Румунії. Музичні інструменти для навчання дітей надано проектом Music Camp International.

13 січня діти з “Music Camp – Kherson” дадуть гала-концерт у Палаці молоді та студентів. “Діти будуть грати (на музичних інструментах – ред.) разом із симфонічним оркестром і співати хором на чотирьох мовах – на латині, на іспанській, англійській та українській”, – повідомила журналістам Лариса Польська, голова правління Фонду громади міста Херсон “Захист”, який є партнером Music Camp International в організації у Херсоні даного заходу.

Як розповіла Польська, серед майже 200 дітей, які навчаються у “Music Camp – Kherson”, 74 – з уразливих соціальних категорій: діти з інвалідністю, діти з багатодітних родин та діти-сироти.