Нацрада готує нові дозволи для теле- і радіомовлення на Крим з Херсонської області

10 Січня 2018 08:08

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення до лютого готує ряд дозволів для трансляції радіо- і телепрограм на територію анексованого Криму з Херсонської області.

Про це розповів член Нацради Сергій Костинський, повідомляє Крим.Реалії.

«На Крим зараз мовлять чотири радіостанції і п’ять телеканалів, це пов’язано зі складністю оформлення. Надання дозволів (без конкурсу і ліцензування – ред.) на мовлення запроваджене в правове поле України. Ми очікуємо сім частот на Чаплинку, три-чотири додаткових на Чонгар. Процедура така, що в Херсонській області доводиться координувати частоти з Румунією, Болгарією, Туреччиною – це тривалий процес, але в лютому ми зможемо надавати дозволи на цифрове телебачення і FM-радіо», – розповів Костинський.

Зазначається, що це стало можливим завдяки ухваленню Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції і прикордонних районах України».

Цей документ був ініційований Нацрадою і Міністерством інформаційної політики України, доопрацьований і внесений до парламенту комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики. Закон регулює прискорену видачу тимчасових дозволів на телерадіомовлення «на територіях, найбільш уразливих до зовнішнього негативного інформаційного впливу».

Джерело: Укрінформ