Досягнення під ялинку. Херсонщина

4 Січня 2018 08:44

Найбільші досягнення та найяскравіші події 2017 року, якими можуть пишатися регіони України

Напередодні новорічних свят заведено підбивати підсумки року, що минає. Власкори Укрінформу не стали відступати від традиції й відібрали для читачів найбільші досягнення та найяскравіші події, якими можуть похвалитися регіони.

ХЕРСОНЩИНА: АВІАРЕЙСИ ДО СТОЛИЦІ, ТЕРМІНАЛ НА ДНІПРІ ТА БАРЖА З КАВУНАМИ

Проривом року Херсонщини можна вважати встановлення регулярних авіарейсів за маршрутом Київ-Херсон-Київ, які здійснюються двічі на день з квітня цього року літаками авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України».

До здобутків області треба віднести й відкриття нового зерноперевантажувального терміналу на Дніпрі у місті Гола Пристань, збудованого компанією «Нібулон» на кошти Європейського інвестиційного банку. Вартість будівництва Голопристанського терміналу – понад 500 млн гривень. Він займає площу 7,5 га. Обсяг зберігання зерна становить тут 77 тис. тон. Добова потужність терміналу по відвантаженню на водний транспорт – 12 тис. тонн.

Фото hyser.com.ua

До речі, саме з цього причалу і вперше за останні 14 років Херсонщина відправила свої знамениті кавуни до Києва. Баржа, завантажена 250-ма тоннами кавунів, вирощених херсонськими фермерами, прибула до Переяслава-Хмельницького, а ягода доставлена у столицю автотранспортом до супермаркетів мережі «Сільпо» і розпродана киянам та гостям столиці за рекордні два дні.