На Херсонщині головою ОТГ став 22-річний самовисуванець

29 Грудня 2017 11:53

volynnews.com

Минулої неділі, 24 грудня, у двох об’єднаних територіальних громадах Херсонської області відбулись перші вибори. Наразі стали відомі остаточні результати голосування. Головою Роздольненської ОТГ Каховського району став 22-річний самовисуванець, комерційний директор новокаховського приватного підприємства «Арм-Агро», син відомого місцевого підприємця Дереніка Мелконяна Вегандз Мясникян. Він набрав 530 голосів виборців, обійшовши попереднього сільського голову Роздольного, висуванця БПП «Солідарність» Миколу Новакова, який набрав 371 голос.

Як повідомляє місцеве видання «Новий день» з посиланням на інформацію місцевої РДА, депутатами Роздольненської сільради обрано 3 представники БПП, 7 – від Аграрної партії і по одному від «Опоблоку», «Самопомочі» та самовисуванця. А на 7-му виборчому окрузі має відбутися повторне голосування, оскільки кандидати від «Батьківщини» і Аграрної партії набрали однакову кількість голосів.

У Долматівській ОТГ Голопристанського району головою стала 41-річна Лариса Шиліна, яка висувалася від партії «Батьківщина». Вона перемогла конкурента Сергія Зуденкова з перевагою у 17 голосів. До цього Шиліна була сільським головою с. Нововолодимирівка, яке увійшло до складу ОТГ.

Нагадаємо, на Херсонщині утворено 26 ОТГ, які об’єднали 95 місцевих рад. За даними сайту decentralization.gov.ua, площа об’єднаних територіальних громад на Херсонщині становить 25% від загальної території області. В усіх ОТГ проживає близько 184 тисячі осіб. У 2018 році на Херсонщині планують створити ще 15 ОТГ.

Іван АНТИПЕНКО, «День»