Міноборони і Генштаб створюють бригаду тероборони на Херсонщині

28 Грудня 2017 10:33

Міністерство оборони та Генеральний штаб ЗСУ вирішили створити у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонській області бригаду територіальної оборони, в яку увійдуть існуючі на даний час в регіоні загони територіальної оборони.

Про це поінформував у вівторок на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації, присвяченій підсумкам 2017 року, голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

“У 2017 році ми провели (в області – ред.) навчання загонів територіальної оборони. Це близько 5,3 тис. бійців. На сьогодні ми відпрацювали вже 2 роки з цими людьми. І ми вже дійшли до тієї стадії, що сьогодні Міністерство оборони і Генштаб прийняли рішення про створення на базі саме наших херсонських загонів територіальної оборони бригади територіальної оборони”, – розповів Гордєєв.

Як він зазначив, херсонська бригада територіальної оборони “матиме свій офіційний склад та командування, матиме оперативне управління, матеріально-технічну базу”. Особовий склад даної бригади матиме також і військову форму. А під час навчань бійців тероборони області їм виплачуватиметься компенсація заробітної плати за той період, коли вони проходитимуть навчальні збори, заявив голова ОДА.

Гордєєв наголосив, що створення на Херсонщині бригади територіальної оборони – “це вже буде зовсім інший розвиток територіальної оборони (в області – ред.)”.

Голова ОДА також повідомив, що робота по створенню в регіоні бригади тероборони розпочнеться у 2018 році.