Школярі Херсонщини підтримали проект “Рідна країна – безпечна країна”

28 Грудня 2017 08:01

Вчора, 27 грудня, голова Херсонської обласної організації Політичної Партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Букрєєв Тарас та член Ради обласної партійної організації Рибалко Дмитро передали Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки патріотичні флайтери для учасників обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Цей соціальний проект – ініціатива Української асоціації працівників бібліотек для дітей і Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна». Усі учасники конкурсу отримали у подарунок від «Рідної країни» патріотичні флайтери. Флайтери — це світловідбиваючі наклейки, значки, підвіски тощо, які яскраво світяться у променях автомобільних фар і служать для підвищення видимості пішоходів, велосипедистів, дитячих колясок тощо на дорозі у темний час доби. Флайтери рекомендують закріплювати на елементи одягу, сумки, портфелі, рюкзаки тощо. Вони працюють за принципом дорожніх знаків, відбиваючи світло автомобільних фар та роблячи пішохода помітним для водія на відстані до 400 м.

«На Херсонщині участь у конкурсі взяли учні з різних шкіл. Усі вони найближчим  часом отримають патріотичні флайтери з якими більш безпечно почуватимуть себе у ранковий та вечірній час на дорозі. Ми сподіваємося, що цей соціальний проект у майбутньому активно підтримає місцева влада, поліція і всі, кому небайдужі здоров’я та життя українців», – наголосив Тарас Букрєєв.

Нагадуємо, що анонсував конкурс на Херсонщині особисто Микола Томенко 24 жовтня. А 21 листопада переможців нагородив очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.