Олександр Овчинніков: «Перемоги формують дух і характер команди»

25 Грудня 2017 11:30

Головний тренер МФК Кристал Херсон Олександр Овчинніков прокоментував результати миколаївського передноворічного турніру, у якому херсонці посіли 3 місце та подальші плани підготовки команди до весняної частини сезону.

– Нас запросили на турнір у Миколаїв, і ми з радістю відгукнулися. Це був перший етап нашої підготовки після відпустки і хороша нагода перевірити свої сили з командами першої і другої ліги, – говорить Олександр Овчинніков. – У нас була цікава група. Перший матч зіграли проти першолігового МФК Миколаїв. На жаль, поступилися з мінімальним рахунком, хоча загалом гра була нічийною, ми виглядали достойно. Наступний матч із Суднобудівником грали на другий день. Наші хлопці десь підсіли після попереднього матчу на синтетичному полі, тим паче після відпустки не увійшли в ритм. Могли перемагати, але зіграли внічию. У третьому турі переграли Миколаїв-3 і посіли друге місце у групі.

 Як оціните останній матч з Миколаєвом-2?

– Матч за третє місце був дуже емоційний. У першому таймі ми багато помилялися. Але у перерві скорегували дії, виправили помилки. І у другому таймі вже був і пресинг, і підбори вигравали, і боролися. Ми справді показали характер, адже програвали по ходу гри 0:1, але у підсумку перемогли 2:1. Коментувати дії арбітра особливо не хочу, але скажу, що ми отримали два вилучення несправедливо. Це зламало малюнок гри, довелось вносити серйозні корективи. Але, ще раз скажу, ми показали характер і, незважаючи навіть на вилучення і багато жовтих карток нашим футболістам, заслужено перемогли.

 На скільки для вас був важливим результат?

– Результат завжди важливий. Перемоги формують дух і характер команди, з’являється упевненість, сили. Якщо футболісти будуть сприймати це виключно як етап підготовки і не зважати на результат, це неправильно. І на останній грі турніру це якраз було добре видно.

– Які зміни відбуваються у складі Кристала в зимове міжсезоння?

–  Кістяк команди залишився, але нам потрібне точкове підсилення, тому продовжуємо шукати футболістів. Нам потрібна боєздатна команда, яка не просто дограватиме у чемпіонаті України серед аматорів, а й готуватиметься до виступів у другій лізі.