Суд повернув херсонському вишу гектар землі на морському узбережжі

14 Грудня 2017 10:40

Херсонському державному університету повернуть близько 1 га землі рекреаційного призначення в курортному причорноморському смт Лазурне Скадовського району.

Про це повідомила прокуратура Херсонської області на своїй сторінці в Facebook.

“За втручання прокуратури області, якою здійснено вступ у справу відповідно до закону, апеляційним судом Херсонської області скасовано заочне рішення Скадовського районного суду, яким за підприємцем визнано право власності на об’єкт нерухомості комерційного призначення. Вказаний об’єкт розташований на узбережжі Чорного моря в смт Лазурне Скадовського району на земельній ділянці державної форми власності рекреаційного призначення загальною площею близько 1 га, яка з 1965 року належить на праві постійного користування Херсонському державному університету”, – повідомила обласна прокуратура.

Як зазначають у відомстві, вказану земельну ділянку надалі буде повернуто її законному користувачу.

Довідково. Селище міського типу Лазурне разом із містом Скадовськ та селом Красне входять до Скадовської курортної зони. Місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення. Його розвиток на Херсонщині бачать як всеукраїнської дитячої оздоровниці.

Джерело: Укрінформ