На Херсонщині буде впроваджено пілотний проект на базі бібліотек

3 Грудня 2017 11:50

THINKSTOCK

«Єдиний шлях збереження бібліотек в сучасних умовах є трансформації їх у заклади з більш широкими завданнями. У перспективі свого розвитку бібліотеки – це багатофункціональні, інформаційно-культурні, освітні та просвітницькі центри, оснащені сучасними інформаційними технологіями», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь під час засідання колегії ОДА.

Профільний заступник наголосив, що основними завданнями в напрямку осучаснення роботи бібліотек у наступному році буде проведення моніторингу стану та діяльності бібліотек в ОТГ області. Крім того, планується створення на базі регіонального інформаційного центру обласної бібліотеки ім.О.Гончара он-лайн-школи місцевого самоврядування для бібліотечних працівників із залученням фахівців з питань впровадження адміністративних реформ.

Він також поінформував, що на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова та бібліотек Генічеського, Олешківського і Каланчацького районів планується впровадження пілотного проекту створення Центрів підтримки переселенців, учасників АТО та їхніх сімей.

Крім того, в планах на 2018 рік є популяризація української книги через проведення Третього Південного фестивалю книги і читання «Книжковий Миколай», літературних вечорів, презентацій новинок українських видавництв у загальноосвітніх закладах. А у бібліотеках Генічеського, Верхньорогачицького та Високопільського районів – створення Інтернет – ресурсних центрів.