Херсонок на тренінгу навчали основам захисту прав людини

2 Грудня 2017 15:40

30 листопада в рамках щорічної всесвітньої кампанії «16 Днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства» було проведено тренінг для жінок на тему: «Основи захисту прав людини», який провела представниця Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Тропіна  О.Л.

Метою тренінга є підвищення рівня обізнаності учасниць з теми «Основи захисту прав людини» та підвищення спроможності реагування у критичній ситуації, який організовано та проведено при підтримці Всеукраїнської благодійної організації «Позитивні жінки».

В рамках заходу учасниці опрацювали такі теми: «Конвенція ООН з прав людини», «Українське законодавство з прав людини», «Ознайомлення з роботою інституту Омбудсмену», «Опис якостей та поведінки агресора, жертви та свідків як учасників насильницького процесу», «16 елементів психічного здоров’я», «Рекомендації фахівців: як полюбити себе», «Цькування. Як безпечно вийти із ситуації».

Також тренінг було направлено на вирішення основних завдань, а саме: підвищити обізнаність учасниць тренінгу щодо прав людини, їх захисту та можливостей реагування в критичних ситуаціях, надати практичні рекомендації та ознайомити з навичками реагування у них, підвищити обізнаність жінок з правами людини та поняттям дискримінації, вивчити ситуції з дискримінацією і дізнатися як не стати дискримінованою.

Зі слів представниці ВБО «Позитивні жінки» у Херсоні Катерини Муль, захід був насиченим, інформативним та важливим для жінок. Він пройшов динамічно, інформація надана тренером для учасниць групи була цікавою та корисною.

В процесі тренінгу деякі учасниці поділилися своїм досвідом і думками щодо проявів дискримінації та цькування, в основному це були історії з власного життя та життя рідних та близьких. Корисними виявились поради щодо запобігання негативним проявам. Була досягнута домовленість про подібні зустрічі в майбутньому.