На Херсонщині зменшилась кількість зареєстрованих переселенців з Донбасу [Інфографіка]

28 листопадаа 2017 11:50

Якщо поглянути на зміни в кількості зареєстрованих ВПО по регіонах, то можна побачити, що з дуже багатьох областей, де раніше проживали переселенці, вони виїжджають (або знімаються з реєстрації). Це не стосується Донецької області, яка стабільно демонструє приріст зареєстрованих вимушених мігрантів. Порівняно із вереснем, там у жовтні цього року додатково зареєстрували майже 10 тис. переселенців. Також їхня кількість росте й на Луганщині, щоправда, значно скромнішими темпами – на 923 людини за останній місяць. На 494 людини, зареєстровані, як ВПО, стало більше в Запорізькій області, на 293 – у Хмельницькій.

В кількох регіонах приріст цієї категорії населення обраховується десятками людей, але в більшості областей він від’ємний. Так, зокрема, як стверджують і Мінсоці, за останній місяць Харківську область залишили 35,5 тис. переселенців, Київ – 20,6 тис., Одещину – понад 8,2 тис. З чим пов’язане таке різке зменшення, в міністерстві не уточнюють.

Загалом, за даними Міністерства соціальної політики, станом на 02 листопада на території Херсонської області прихисток знайшли 13 тисяч 441 особа.

Кількість зареєстрованих переселенців зменшилась на 4509 чоловік.