На Херсонщині вдосконалюватимуть інфраструктуру курортних міст і селищ

27 листопадаа 2017 10:40

Протягом курортного сезону у 2017 році Херсонську область відвідали орієнтовно 3,5 мільйона гостей. Станом на 1 жовтня суб’єктами туристичної діяльності (заклади розміщення та турагентства) сплачено до бюджетів усіх рівнів 21,3 млн грн, що на 45,4% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Від суб’єктів господарювання супутніх сфер економіки (транспорт, харчування, торгівля, розваги тощо) в курортно-рекреаційних районах сплачено 67,6 млн грн. Про це йдеться у розпорядженні голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва «Про невідкладні заходи з удосконалення інфраструктури курортних населених пунктів області у 2018 році».

«На сьогодні важливим є забезпечення гідних умов та високих стандартів для гостей, які відвідують область, сталий розвиток туристичної інфраструктури та індустрії гостинності на території кожного курортного населеного пункту регіону», — сказано в розпорядженні. Водночас, в ОДА проаналізували недоліки минулого сезону. Йдеться про нормальне функціонування систем енергозабезпечення, водопостачання, водовідведення та очищення стоків, з урахуванням сезонного рекреаційного навантаження; налагодження роботи комунальних служб щодо підтримки належного санітарного стану; благоустрій пляжних територій та надання різних туристичних послуг.

Аби поліпшити інфраструктуру і наступного року залучити більше туристів на Херсонщину, в ОДА розробили план заходів щодо усунення нагальних проблем курортних селищ і міст. Зокрема, план передбачає розроблення детальних програм розвитку кожного курортного населеного пункту, збільшення фінансування на рекламу місцевих курортів, поточні ремонти доріг, які ведуть до туристичних об’єктів, збільшення кількості рейсів приміських автобусів. Крім того, у с. Стрілкове Генічеського району, с. Залізний Порт Голопристанського району та поблизу с. Ставки Каланчацького району (поруч з КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом) мають збудувати автостанції. План передбачає ще низку таких інфраструктурних заходів, як створення місцевих підрозділів пожежної охорони з цілодобовим чергуванням, реконструкції очисних споруд курортних міст, модернізація мереж електропостачання та інші.

Іван АНТИПЕНКО, «День»