Херсонська облрада вимагає зупинити роздачу землі “Кам’янської Січі”

13 листопадаа 2017 11:50

Депутати Херсонської обласної ради вимагають негайно призупинити передачу в оренду земельних ділянок, що увійшли у межі запроектованого на Херсонщині для заповідання Національного природного парку “Кам’янська Січ”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Херсонська обларада прийняла відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександра Колотіліна та в.о. голови Держгеокадастру у Херсонській області Олександра Строганова.

“Відповідно до Законів України “Про екологічну мережу України” та “Про природно-заповідний фонд України” в області реалізується завдання по створенню національної екологічної мережі країни… Херсонська обласна рада вимагає негайно призупинити передачу в оренду земельних ділянок, які увійшли у межі запроектованого парку, що створюється на підставі розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 6 лютого 2017 року №51 “Про створення Національного природного парку “Кам’янська Січ”, – йдеться у прийнятому депутатами зверненні.

Цей парк вирішено створити у Бериславському районі на землях Качкарівської, Милівської, Новокаїрської, Червономаяцької та Новорайської сільрад. Він має розташовуватись на площі в 12586,34 га, з яких 4330,02 га повинні бути надані Національному природному парку “Кам’янська Січ” у постійне користування.

Разом з тим, як зазначають депутати, “на сайті Держгеокадастру Херсонської області в розділі “Узагальнена інформація про включення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу права на них на земельних торгах відповідно до наказів” для продажу виставлено 16 ділянок загальною площею 608,8656 га, розташованих на території сільських рад, на яких заплановано створення парку”.

Як наголошують депутати, в Херсонській області вже утворена робоча група, що займається питаннями створення Національного природного парку “Кам’янська Січ” та намічено відповідний план заходів по створенню цього парку.