Херсонський завод “Паллада” хоче продовжити співпрацю з кіпрською компанією

6 листопадаа 2017 11:21

Херсонський завод “Паллада” веде переговори з кіпрською компанією “Multimarine Shipyards Ltd” про побудову для неї ще одного плавучого доку.

Про це поінформував директор Херсонського державного заводу “Паллада” Валерій Маломан після урочистої церемонії передачі у п’ятницю збудованого на підприємстві композитного плавучого доку “ERENEOS” компанії “Multimarine Shipyards Ltd”, повідомляє Укрінформ.

“Замовник (компанія “Multimarine Shipyards Ltd” – ред.) задоволений залишився (збудованим доком – ред.). Зараз ми працюємо із замовником по наступному доку. Йдуть переговори по будівництву наступного доку”, – розповів Маломан.

Як він зазначив, “поки що контракт не підписано, але будемо сподіватись, що (в результаті цих переговорів – ред.) також підпишемо контракт”.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у п’ятницю на Херсонському державному заводі “Паллада” відбулася урочиста церемонія передачі збудованого тут композитного плавучого доку “ERENEOS” замовникові – компанії “Multimarine Shipyards Ltd” з Республіки Кіпр. Док було закладено на “Палладі” 9 вересня 2016 року. Його вартість – 8 млн доларів США. Вантажопідйомність доку – 7100 тонн. Він використовуватиметься для докування та ремонту суден освоєння морського шельфу.

Завод “Паллада” заснований у 1936 році. Підприємство виготовляє плавучі залізобетонні та спеціальні доки, понтони для будівництва на них готелів і ресторанів, причали, хвилеломи та інші плавучі споруди різного призначення. Доки, споруджені на “Палладі”, експлуатуються в Росії, Японії, Кореї, Болгарії, Фінляндії, Хорватії, Латвії, Естонії, Анголі, В’єтнамі, Нігерії, Алжирі, Південно-Африканській республіці та інших країнах. В Україні та країнах колишнього Радянського Союзу це єдине підприємство, яке виготовляє залізобетонні плавучі доки. Наразі Херсонський державний завод “Паллада” входить до структури Державного концерну “Укроборонпром”.

Фото: Укроборонпром

Джерело: Укрінформ