Урядовці пообіцяли херсонським ОСББ повернути кошти

13 Жовтня 2017 08:20

economics.lb.ua

25 жовтня з Міністерства фінансів України до Херсонської області надійдуть кошти, необхідні для погашення заборгованості держави за субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 17,2 млн грн. Це достатня сума для повного розрахування із заборгованістю, яка виникла на 1 жовтня з початку 2017 року. Про це заявила заступник начальника управління фінансів невиробничої сфери Департаменту фінансів Херсонської ОДА Наталія Царенко.

Як писав «День», у Херсоні й області виникла значна заборгованість державного бюджету перед місцевими бюджетами в частині погашення заборгованості за нараховані субсидії мешканцям багатоповерхівок. Представники херсонських ОСББ провели мітинг під стінами ОДА та звернулися з відкритим листом до уряду з проханням розв»язати проблему напередодні нового опалювального сезону. 10 жовтня, аби привернути до цієї теми, городяни перекрили центральний проспект Ушакова.

Цього ж дня голова ОДА Андрій Гордєєв заявив, що передав листа від херсонських ОСББ міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку. Також було підготовлено відповідне звернення до міністра фінансів Олександра Данилюка щодо необхідності термінового перерахування коштів для повного погашення заборгованості за субсидії.

«Ситуація із заборгованістю ніяк не залежала від облдержадміністрації, кошти не могли бути нарахованими раніше, тому що бюджетні призначення від Міністерства фінансів України, зокрема й на субсидії, область отримала лише у вересні поточного року. Тепер 25 жовтня необхідна сума зайде в область і вже наступного дня всі необхідні гроші буде перераховано на рахунки ОСББ», — заявив заступник голови ОДА Олександр Адамчик.

Іван АНТИПЕНКО, «День»