У Херсоні триває місячник з благоустрою міста

12 Жовтня 2017 15:40

З 9 жовтня до 9 листопада у Херсоні триває місячник з благоустрою міста.

Упродовж місячника виконкомами Дніпровської, Корабельного та  Суворовської районних у місті Херсоні рад  організовуватиметься  прибирання територій, закріплених та прилеглих до підприємств, організацій та установ, незалежно від форм власності, сектора приватної забудови, забезпечуватиметься контроль за вивезенням сміття, листя та твердих побутових відходів на міське сміттєзвалище.

У рамках місячника з благоустрою міста квартальним комітетам із мешканцями сектора приватної забудови рекомендується привести у належний санітарний стан прибудинкові території. А підприємствам, організаціям і установам, незалежно від форм власності, що розташовані у межах районів міста, – провести санітарне очищення власних, прилеглих та закріплених територій, установлення урн, прибирання та вивезення сміття, листя.

Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків  та житлово-будівельним кооперативам упродовж місячника з благоустрою рекомендується відремонтувати дитячі майданчики на прибудинковій території, у разі необхідності – встановити додаткові урни і лавки, а також прибирати та вивезти сміття і листя.

Контроль за встановленням необхідної кількості контейнерів для збирання твердих побутових відходів, їхнім вивезенням від будинків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів здійснюється виконкомами районних у місті Херсоні рад.

При виявленні порушень щодо  санітарного стану територій, прилеглих до організацій, установ, підприємств, незалежно від їхньої форми власності, винні особи притягуватимуться до відповідальності згідно з чинним законодавством.