Які продукти не варто вживати на голодний шлунок

3 Жовтня 2017 12:51
faround-us.com

faround-us.com

Ледве-ледве прокидаючись від ненависного сигналу будильника, ми як зомбі з фільмів жахів, хитаючись і перебуваючи в напівдрімоті, вирушаємо на кухню, щоб влити в себе життєво важливе паливо або закинути в шлунок все, що попадеться під руку. Стоп! Якщо ви хочете, щоб майбутній день пройшов продуктивно і вас не мучило нетравлення або біль у шлунку від безладно вживаної їжі, то варто більш вибірково підходити до свого сніданку. У продовженні статті ви знайдете список продуктів, які не слід вживати на голодний шлунок.

Апельсини, мандарини та лимони, з’їдені на голодний шлунок, здатні провокувати алергію і сприяти розвитку гастриту. Тому, перед тим, як випити склянку цитрусового фрешу, рекомендується щільно поснідати вівсянкою.

Банани потрапили в цей список тому, що в них міститься багато магнію, який здатний впливати на діяльність серцево-судинної системи. Безконтрольне вживання цього фрукта на голодний шлунок загрожує ризиками порушення кальцієво-магнієвого балансу.

Сирі овочі містять кислоти, які в лічені секунди дратують слизову оболонку шлунка. Тому, з’їдені з самого ранку помідор, огірок або капуста, можуть принести чимало проблем людям з проблемним травленням. Помідори, в свою чергу, через великий вміст пектину і дубильної кислоти, сприяє утворенню шлункового каменю. Те ж саме, до речі, стосується груші та хурми.

Може здатися дивним, що в цьому списку виявився йогурт, адже скільки реклам твердить про те, що немає нічого корисніше баночки смачного йогурту на сніданок. Проте з цим можна посперечатися. Вранці організму не потрібна допомога йогуртових бактерій, він цілком справляється без них. Тому користь продукту, з’їденого дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або з’їсти його на вечерю. Взагалі, йогурт і інша молочна продукція не стільки шкідлива з ранку, скільки марна, адже основна цінність цих продуктів полягає в корисній мікрофлорі, а саме в молочнокислих бактеріях. При вживанні йогурту або кефіру натщесерце бактерії, що містяться в продукті, тут же потрапляють в агресивне кисле середовище і моментально гинуть, навіть не доходячи до кишечника. Тому немає ніякого сенсу пити кисломолочні продукти натщесерце.

Сира картопля з’їдена на голодний шлунок, здатна викликати важкість у шлунку і здуття, саме ті, про які говорять в рекламах ферментативних ліків.

Джерело: navkolonas.com