У Херсоні проходить осіння школа «ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕАТРАЛЬНИХ ФЕСТИВАЛІВ – ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ»

23 Вересня 2017 14:50

teatrkulisha.org

Метою та основним завданням ОСІННЬОЇ ШКОЛИ «ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕАТРАЛЬНИХ ФЕСТИВАЛІВ – ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ» є обмін творчим досвідом між організаторами різних театральних фестивалів, а саме: ідея та специфіка створення театрального фестивалю, ознайомлення з різноманіттям театральної сцени, вдосконалення навичок реалізації проведення фестивалів у практичній діяльності, обговорення перспективних методів презентації і популяризації театральних фестивалів.

Формат ОСІННЬОЇ ШКОЛИ «ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕАТРАЛЬНИХ ФЕСТИВАЛІВ – ВІД ІДЕЇ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ» передбачає об’єднання освітніх заходів з широким обговоренням культурного і перспективного розвитку організації театральних фестивалів із залученням висококваліфікованих спеціалістів та фахівців у сфері культури та мистецтва.

Осіння школа НСТДУ розпочинається 22 вересня об 10.00 з прес-конференції, участь у якій візьмуть: голова НСТДУ, генеральний директор-художній керівник Київського національного академічного театру оперети, засновник Міжнародного фестивалю країн карпатського регіону «Карпатський простір» (м. Івано-Франківськ) та Міжнародного фестивалю оперного мистецтва «О-Fest» (м. Київ, м. Буча), н. а. України – Богдан Струтинський; генеральний директор-художній керівник ХОАМДТ ім. М.Куліша, президент міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» – Олександр Книга та експертна рада НСТДУ.

У ПРОГРАМІ НАВЧАННЯ передбачаються майстер-класи та лекції від провідних засновників та організаторів всеукраїнських та міжнародних театральних фестивалів, а саме: від засновників та організаторів Міжнародного фестивалю країн карпатського регіону «Карпатський простір» (м. Івано-Франківськ) та Міжнародного фестивалю оперного мистецтва «О-Fest» (м. Київ, м. Буча), н. а. України – Богдана Струтинського та Оксани Когут; від президента Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» – Олександра Книги; від Ярослава Федоришина, засновника Львівського академічного театру «Воскресіння» та художнього керівника Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев»; театрознавця та постійної голови експертної ради Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» та багатьох інших фестивалів – Алли Підлужної, театрознавця та театрального критика – Анни Липківської та театрального критика – Олега Вергеліса. Обговорюватимуться такі теми: застосування проектного менеджменту в організації театральних фестивалів; ознайомлення з відомими проектами у культурно-мистецькій сфері; формування власного мистецького заходу; культурний обмін між організаторами театральних фестивалів та ознайомлення з їх творчою майстерністю; дискусії про майбутні українські заходи та візії його розвитку; багато цікавого СПІЛКУВАННЯ!

ДЛЯ УЧАСТІ ВІДІБРАНІ 15 УЧАСНИКІВ З УСІЄЇ УКРАЇНИ.