У Білозерці розповідатимуть, як вплинути на бюджет громади

18 Вересня 2017 11:55

19 вересня у селищі Білозерка Херсонської області відбудеться вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!”. Про це повідомляє організатор заходу, громадська організація “Білозерський центр регіонального розвитку”, на базі якої діє Офіс Мережі правового розвитку з надання безоплатної юридичної допомоги населенню. Мешканців запрошують на зустріч до фонтану на площі навпроти сільради. Початок – о 8.30.

Що: Вулична акція «Впливай на бюджет своєї громади!”

Де: селище Білозерка Херсонської області, вул.Свободи, площа навпроти селищної ради біля фонтану

Коли: з 8.30 до 12.00

Як зазначають організатори, мета акції – підвищення поінформованості та привернення уваги мешканців смт. Білозерка до  проблем місцевих бюджетів, а також спонукання місцевої влади до підвищення прозорості бюджетного процесу та участі в ньому громадськості.

Під час акції жителі селища зможуть подати до бюджету Білозерської селищної ради на 2018 рік свої пропозиції, заповнивши відповідну форму.

Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчику на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо.

Паралельно вуличній акції, бюджетні пропозиції від жителів селища будуть збиратися за аналогічною формою в режимі онлайн протягом 15 вересня – 15 жовтня 2017 року на сайті організації www.pravo-bilozerka.blogspot.com.

Всі зібрані таким чином пропозиції будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Білозерської селищної ради для врахування при підготовці проекту бюджету на 2018 рік.

Організатори закликають всіх активних жителів селища, представників громадських організацій та активістів долучитися до проведення акції.