У Скадовську відбувся XV Всеукраїнський благодійний фестиваль «Чорноморські ігри»

11 Серпня 2017 11:44

З 4 по 6 серпня курортне місто Скадовськ на Херсонщині перетворилося на столицю українського дитячого вокалу. 57 учасників з усієї України, серед яких і представники Криму, взяли участь у фінальному етапі фестивалю «Чорноморські ігри», яку організатори назвали казкою на березі Чорного моря. Після кількох років перерви фестиваль повернувся у Скадовськ у вигляді масштабного заходу і став гарною прикрасою вікенду для тисяч глядачів.

Фестиваль передбачав багато активностей для дітей, серед яких ігрові програми на набережній, творчі конкурси, фестиваль повітряних зміїв, автограф-сесії з зірками, дискотеки, дискусійний клуб з фахівцями шоу-бізнесу. Та головною подією, звісно, був вокальний конкурс.

За словами засновника фестивалю, президента компанії «Таврійські Ігри» Миколи БАГРАЄВА, головна мета «Чорноморських ігор» — відкривати нові таланти української музики. «Ми дуже хвилювалися, але все, що ми планували — реалізовується. Цього року ми запросили багато дітей, а також зірок української естради, які, в тому числі, були учасниками і переможцями попередніх «Чорноморських ігор». Ще однією фішкою була трансляція гала-концерту у прямому ефірі, — коментує Микола Баграєв. — Останнім часом, коли в ефірі українських радіостанцій стало більше української музики, ми стали відчувати певний дефіцит хороших вітчизняних виконавців. На мій погляд, фестиваль «Чорноморські ігри» якраз стимулює становлення нових зірок. І головне — україномовних зірок. Ще при відборі до півфіналу ми відзначили, що 70% конкурсних пісень лунали українською. І це нас радує».

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ГОЛОСУВАННЯ ВСІХ ЧЛЕНІВ ЖУРІ, НАЙВИЩУ НАГОРОДУ ФЕСТИВАЛЮ — ГРАН-ПРІ ВОКАЛЬНОГО КОНКУРСУ ОТРИМАЛА ЄЛИЗАВЕТА ВОЛОЩЕНКО (11 РОКІВ, М. ХЕРСОН), ЯКА ПІДКОРИЛА ВСІХ СВОЇМ НЕЗВИЧАЙНИМ ГОЛОСОМ ТА САМОБУТНЬОЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ / ФОТО НАДАНО ПРЕС-СЛУЖБОЮ ФЕСТИВАЛЮ

Оцінювали конкурсантів авторитетні члени журі: Валентин Коваль (член Нацради з питань телебачення і радіомовлення) Руслан Квінта (композитор, продюсер), Альона Савінова (викладач вокалу), Сергій Перцев (гендиректор каналу М1), Віталій Дроздов (генеральний продюсер «ТАВР медіа», гендиректор «Хіт Fm») та інші. Їм довелося непросто, адже в кожній віковій групі розгорнулася справжня боротьба талантів. Ті, хто не став переможцем за рішенням журі, отримали пам’ятні подарунки від організаторів, і головне — досвід участі у масштабному заході, увагу професійного журі та нагоду виступити на одній сцені поряд із такими зірками, як Тіна Кароль, Віталій Козловський, Марія Яремчук, Оля Цибульська та іншими.

Переможцями фестивалю «Чорноморські ігри» стали: Ярослав Рогальський (Херсон), категорія вокалісти 6—11 років з піснею «Подоляночка»; Арсен Шавлюк (Київ), в категорії старших хлопців з піснею «8 колір»; в категорії старших вокалісток — Катерина Данілкович (Хмельницький) з піснею I am changing та Аліє Бекірова (смт Кіровське, АР Крим), яка виконала кримськотатарську пісню «Дохтур». Серед наймолодших вокалісток перемогла Дарина Красновецька з Вінниці, яка заспівала пісню Джамали «1944». В категорії народний спів перемогла Вероніка Морська з Білої Церкви (пісня «Квітка душа»). Кращим гуртом визнали «Острів дитинства» зі Львова. Дівчата виконали українську народну пісню «Ой там на горі». А Гран-прі фестивалю здобула херсонка Єлизавета Волощенко з піснею Вітні Г’юстон I have nothing.

Після перемоги Єлизавета не стримувала емоцій. «Я дуже хвилювалася і не очікувала, що переможу. Я рада, бо довго готувалася до цього конкурсу. І я хочу подякувати своїй викладачці з вокалу і всім, хто мене підтримував, — коментує «Дню» Єлизавета. — Для мене це значить, що треба не зупинятися, ще більше займатися, бо в майбутньому я хочу стати відомою співачкою і виступити на Євробаченні».

Іван АНТИПЕНКО, «День»