У Херсоні діє мобільний пункт юридичної консультації

2 Серпня 2017 09:21

У центрі Херсона на площі Свободи відкрився мобільний пункт юридичного консультування, який працює з 9.00 до 14.00. Роботу мобільного пункту забезпечили регіональний центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Єлисєєва та інтегратор Херсонського місцевого центру Володимир Куценко ознайомили присутніх із тим, що таке безоплатна правова допомога, який порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги та пояснили зміни, внесені до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Подібні пункти консультування сприяють підвищенню обізнаності херсонців про свої права та дають можливість, у разі їх порушення, безоплатно себе захистити, звернувшись до регіонального чи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та підпорядкованих ним бюро правової допомоги», – коментує Марина Єлисєєва.

У мобільних пунктах також розказують про правові послуги, які надають місцеві центри та бюро правової допомоги: це правові консультації та роз’яснення, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, безоплатні послуги адвокатів зі складення процесуальних документів та представництва інтересів громадян в судах, поширення інформації про права і свободи громадян, способи їх реалізації та захисту.

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото з сайту kherson.legalaid.gov.ua