Нижньосірогозька ОТГ отримає в 3,7 рази більше медичної субвенції

1 Серпня 2017 12:51

Про це на виїзній нараді у Нижньосірогозькому районі повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко. Унікальність району ще й у тому, сказав він, що згідно з перспективним планом тут може створитися одна єдина громада. А це означає не розпорошування, а навпаки збереження всієї цілісної інфраструктури району в медичній галузі.

Це також означає збільшення державної субвенції в 3,7 рази згідно з чинним законодавством, який регламентує процеси децентралізації. У разі створення ОТГ громада має право на субвенції не тільки на первинну медицину, яку тепер отримує район, а й на вторинну. Більше того всі кошти за програмами, зокрема, на доступні ліки або реімбурсацію (надання неохідних ліків до місцевих аптек для їх безкоштовного розповсюдження хворим на конкретні хвороби), будуть направлятися напряму до об’єднаної територіальної громади, в даному випадку до Нижньосірогозької, без посередників – обласних чи районних підрозділів охорони здоров’я.

Таким чином мешканці громади отримуватимуть збільшену державну субвенцію в 3,7 рази, як попередньо прорахував Департамент охорони здоров’я ОДА. Як підкреслив Віктор Короленко, це ще один аргумент на користь реформи децентралізації саме в Нижньосірогозькому районі.