Молодь з об’єднаних громад Херсонщини створила соціальні відеоролики

27 Липня 2017 12:33

Чотири актуальні та важливі проблеми в місцевих громадах відображені в соціальних відеороликах. Молодь двох об’єднаних територіальних громад Херсонщини намагається привернути увагу своїх односельців до актуальних проблем власних громад.

У червні молодіжні команди з Кочубеївської та Асканіє-Нової  ОТГ навчалися тонкощам створення відеороликів, отримали перший досвід операторської та монтажної роботи. Таке навчання відбувалося в форматі майстер-класів та консультаційної підтримки експертів проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні».

Під час всього навчання діти обирали проблему, тренувались писати сценарій та робили розкадровку  варіантів відеороликів, власноруч знімали та монтували відеоролики.

Дівчата та хлопці обрали декілька топових тем: екологія, змістовне дозвілля, місцеві дороги.

У своїх роботах діти розкрили лише деякі симптоми цих проблем.

Пропонуємо переглянути ці відеоролики та дізнатися, які саме симптоми проблем в громадах розкрили діти.

«У кожного своя дорога»

«Наша молодь заслуговує на краще»

«Кожному потрібен лікар»

«Відпочинок на ставку»

На думку організаторів відео-майстерні для молоді, всі чотири роботи мають бути актуальними для багатьох громад України та дозволять по-іншому поглянути на життя громади.

Учасники команд поділилися своїми переживаннями за долю громад, в яких вони живуть.

«Працюючи над роликами, ми багато спілкувалися та обговорювали ці проблеми, побачили, що їх можна вирішити. І це не так складно, як здається на перший погляд. Варто спочатку побачити проблему і захотіти її вирішити», – розказав Владислав із Кочубеївської громади.

«Мені було цікаво працювати над створенням сюжету та монтажем, я задоволена результатом. Сподіваюся це допоможе зробити наше селище чистим та комфортним», – поділилася своїми думками Вероніка з Кочубеївської ОТГ.

«Не всі обрані нами теми ми змогли розкрити у відеоролику. Щоб ролик вдався, має бути один головний посил, а тем багато. Думаю, це не остання наша спільна робота, тим більше що молоді сподобалося творити та у нас сформувалась команда однодумців», – зазначила Регіна, куратор молодіжної команди Кочубеївської ОТГ.

«Я дуже чекав другого майстер-класу. Бо мені хотілося краще розібратися з монтажем. Я вже пробував створювати ролики. Для мене це цінний досвід», – поділився думками Єгор з Асканіє-Нової ОТГ. – Сьогодні ми перемонтували ролик, який створили вдома, вврахувавши поради тренера. Вийшло значно краще».

Допомагав у створенні соціальних відеороликів молоді тренер Устин Данчук, засновник та керівник першої Кіношколи в м. Херсоні.

«Я дуже задоволений роботою команд. Вони плідно попрацювали. Створили чотири змістовні соціальні відеоролики, які точно не залишать байдужими тих, хто їх подивиться. Ролики влучно розкривають проблеми в громадах. Діти мають потужний творчий потенціал. Сподіваюся, що вони не зупиняться та продовжать створювати соціальні відеоролики». – зазначив пан Устин.

Джерело: Socioprostir