У Херсоні волонтери допоможуть малозабезпеченим сім’ям

18 Липня 2017 10:24

volyn.tabloyid.com

Із 16 до 30 липня в Херсоні діятиме волонтерський табір всеукраїнської молодіжної ініціативи «Будуємо Україну разом» (БУР). Волонтери допоможуть малозабезпеченим сім’ям, які проживають у Херсоні й на околицях міста, відновити їхні домівки. Також волонтери допомагатимуть з благоустроєм громадських просторів і планують прикрасити місто графіті й муралами. Активісти закликають ініціативних херсонців до спільної роботи.

«Всього до Херсона приїде близько 30 волонтерів з усієї країни, — коментує адміністратор БУР у Херсоні Віра ПАСІШНЮК. — Наразі прибули тільки організатори. Ми продовжуємо знайомитися з містом, з громадськими активістами, культурними діячами, шукаємо місця, які може прикрасити і вдосконалити наша команда. Наша мета — не просто щось десь намалювати чи створити об’єкт, який сподобався б лише нам. Передусім, ми хочемо, щоб це сподобалося місцевим мешканцям. Тому обов’язково консультуємось кілька днів, а потім беремося за роботу. Уже маємо контакти однієї багатодітної родини, якій потрібна допомога з ремонтом будинку. Всього плануємо допомогти трьом-чотирьом таким родинам, але якщо цієї роботи буде менше, то більше уваги приділимо громадському простору».

ДОВІДКА «Дня»

«Будуємо Україну разом» — це культурно-освітній проект, який через волонтерство та подорожі розвиває серед молоді почуття довіри й відповідальності. Волонтери БУР допомагають українцям, котрі опинилися в скруті, шляхом ремонту їхніх помешкань, а також працюють над благоустроєм міст.

Ідея табору з’явилася влітку 2014 року, коли команда БО «Львівська освітня фундація» побачила наслідки військових дій на сході України і стало зрозуміло, що людям буде важко впоратися зі своїми проблемами самостійно. Того ж року впродовж двох місяців десь 80 волонтерів допомогли відремонтувати 25 квартир. Така згуртованість місцевої молоді сприяла створенню двох молодіжних платформ— «Вільної Хати» у Краматорську і «Теплиці» у Слов’янську.

За 2015 — 2016 роки табір «Будуємо Україну разом» охопив 14 міст, об’єднав 500 волонтерів, які відремонтували понад 50 помешкань та масштабних об’єктів, сконструювали 12 громадських просторів і намалювали 14 графіті.

Іван АНТИПЕНКО, «День»