На Херсонщині з літаків та гелікоптерів гасили займання лісу

17 Липня 2017 13:06

Чергова лісова пожежа спалахнула на Херсонщині у неділю, 16 липня, по обіді, станом на ранок 17 липня там ще спостерігалися окремі осередки тління лісової підстилки.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на ГУ ДСНС в Херсонській області.

Загоряння лісу виникло на території Збур’ївського лісництва у Голопристанському районі Херсонщини о 15:30. Горів переважно молодняк, подекуди дерева палали по самі верхівки.

Для проведення повітряної розвідки та гасіння пожежі рятувальники залучили власну авіацію та вертоліт Міністерства оборони. Загалом, були використані два літаки АН-32П та два вертольоти МИ-8. Вони здійснили 10 вилетів для скидання води на осередки загоряння. Скинули 38 тонн.

Уже о 19:30 пожежу було локалізовано. Утім станом на ранок у лісництві ще спостерігалися окремі осередки тління лісової підстилки. Ліквідація наслідків загоряння триває.

Загалом, у гасінні пожежі були задіяні понад 100 людей.

Нагадаємо, останнім часом лісові пожежі на Херсонщині трапляються мало не щодня. 15 липня рятувальники намагалися подолати лісову пожежу на території Дніпровського лісництва. При чому це було – друге займання лісу в Олешківському районі за останні дві доби. 13 липня близько сьомої години вечора горів ліс поблизу автомагістралі Одеса – Мелітополь. Ліквідація пожежі тривала близько 18 годин.

Ще одне загоряння лісу сталося у Голопристанському районі Херсонщини 3 липня. До гасіння лісової пожежі на Херсонщині залучили авіацію ДСНС і Міноборони. Гасили пожежу 20 годин.