Херсонщина продовжує приймати абітурієнтів з окупованих територій

16 Липня 2017 13:21

Абітурієнти можуть подати документи для отримання вищої освіти до 4-х херсонських вишів: Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрного університету, Херсонської державної морської академії.

На сьогодні влада спростила умови вступу кримських абітурієнтів до українських вишів – безкоштовно та без ЗНО, а термін подання документів продовжено до кінця вересня.

Зазначимо, що порівняно з минулим роком інтерес кримських абітурієнтів до вступу в херсонські навчальні заклади зріс удвічі. Крім цього, якщо абітурієнт не має українського атестата, то йому пропонується здати іспити з історії України та української мови і ці результати будуть вступними до вишу.

Нагадаємо, що Верховною Радою України було прийняти закон, згідно з яким запровадженні зміни у правилах вступу для випускників кримських шкіл в українські виші. Ці нововведення передбачаються законопроектом № 6116 «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України».

Абітурієнти з Криму за результатами вступних іспитів мають право вступати на пільгових умовах до університетів в чотирьох областях України: Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській, де квота для них становить до 1000 бюджетних місць.

Більше інформації можна отримати на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі для жителів Криму та Донбасу (http://mon.gov.ua/activity/education/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/) та безкоштовно на консультаційній лінії в Херсоні 0 800 50 45 70 або за номером телефону управління освіти, науки та молоді херсонської ОДА +38 0552 45 52 96.