На Херсонщині знайшли прихисток понад 17 тисяч вимушених переселенців [Інфографіка]

11 Липня 2017 12:33

За даними Міністерства соціальної політики, на 1 червня в Україні налічувалось 1,561 мільйони вимушених переселенців з окупованих Росією територій Донбасу і Криму: «Слово і Діло» відстежило зміни в кількості переселенців по областях.

У порівнянні з березнем, найбільший відтік переселенців спостерігався в двох областях України. За два останніх місяці весни кількість зареєстрованих ВПЛ в них скоротилася на 5,72 тисяч у Запорізькій і на 3,85 тисяч у Донецькій областях.

Також досить сильно за цей період зменшилася кількість людей, зареєстрованих як переселенці, в Сумській, Миколаївській і Кіровоградській областях – від майже 900 в Сумській до 450 в Кіровоградській.

З рекордним відривом за кількістю недавно зареєстрованих переселенців йде столиця – з кінця березня по початок червня в Києві на облік встали більше 5,6 тисяч людей.

Також значне зростання кількості переселенців за цей термін фіксується в Луганській, Одеській, Київській та Харківській областях: на рівні від майже 2,4 тисячі в Луганській до 1 тисячі в Харківській.

Не таке велике, але істотне зростання кількості ВПЛ зареєстроване також в Херсонській області – тут за квітень-травень на облік встали понад 470 осіб.

Що стосується загальної кількості вимушених переселенців, то порівняно з кінцем березня вона зменшилась майже на 29 тисяч осіб.

За даними Міністерства соціальної політики, станом на 1 червня на території Херсонської області прихисток знайшли 17 тисяч 117 осіб.