На Чонгарі ростуть автомобільні черги – окупанти другий день блокують рух

2 Липня 2017 18:09

facebook.com/dpsuachru

Кілька десятків автівок, що прямували з материкової України в анексований Крим, застрягли у черзі навпроти контрольного пункту “Чонгар” через навмисне блокування руху російськими окупантами сьогодні, 2 липня.

Про це повідомляє Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби.

Станом на 11 годину в черзі на проїзд в анексований Крим навпроти контрольного пункту “Чонгар” чекали вже 70 автівок. Аналогічна ситуація спостерігається і перед контрольним пунктом “Каланчак”, де через дії окупантів на виїзд з материкової України очікують більше 35 автівок. Навпроти КПВВ “Чаплинка” накопичення транспортних засобів на даний час немає. Така ж само ситуація спостерігалася і вчора, 1 липня. Як пояснюють прикордонники, росіяни навмисно створюють штучні черги, уповільнюючи перевірку автівок. Через такі дії за годину в середньому проїжджає 5-7 машин.

Прикордонники продовжують вести роз’яснювальну роботу із громадянами, які прямують до анексованого Криму, про причини створення черг. А також, з метою забезпечення безпеки подорожуючих та підтримання громадського порядку, біля контрольного пункту “Чонгар” чергують представники поліції.

Держприкордонслужба просить громадян врахувати дану інформацію під час планування подорожі.