В Херсонській області урожай фруктів буде менший на 40%

9 Червня 2017 06:33

Фото meggan/Depositphotos

Урожайність фруктів в Херсонській області в цьому році буде на 30-40% меншою, ніж у попередні роки, проте, загалом ситуація тут набагато краща, ніж в інших областях.

Про зниження врожайності фруктів в області повідомляє khersondaily.com з посиланням на директора департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександра Паливоду.

Про причини поганого врожаю знають всі: в травні температура кілька разів опускалася нижче нуля. Результати збору врожаю свідчать про те, що заморозки в садах пройшли «смугами». Тобто, на одному дереві може бути достатня кількість плодів, а на сусідньому вони взагалі відсутні. Особливо впливу заморозків піддалися плодові насадження, розташовані в пониженнях, де температура завжди є нижчою, порівняно з рештою території.

«Не дивлячись на те, що персик, черешня і виноград сильно постраждали, урожай на Херсонщині все ж є, і він кращий, ніж в інших областях. Зокрема вже сьогодні до нас їдуть замовники з усієї України за черешнею. На сьогоднішній день практично всі господарства області проводять масовий збір врожаю», — каже Олександр Паливода