Облрада розпочала конкурс проектів розвитку територіальних громад

23 Квітня 2017 17:31

vybor.ua

Херсонська обласна рада готова приймати заявки на участь в конкурсі проектів розвитку територіальних громад. З відповідною ініціативою виступила заступник голови облради, депутат Оксана Рукавішнікова.

«Ми завжди ідемо на зустріч районам і стараємось задовольнити всі їхні звернення, що надходять до обласної ради. Але, на жаль, не в усіх районах проводиться активна робота по залученню коштів. Тому я запропонувала щорічно проводити такий конкурс, аби стимулювати райони працювати задля розвитку свого краю. Думаю, що в дусі конкуренції це буде і цікаво, і чесно. А головний трофей – 50% співфінансування з обласного бюджету стане своєрідною винагородою за продуктивну і плідну роботу місцевої влади», – зазначила Оксана Рукавішнікова під час робочої наради з пошуку шляхів вирішення соціальних проблем області

Як розповіла депутат, при прийнятті рішення будуть враховуватися як соціальна значимість проекту, так і якісні та кількісні критерії проекту. Брати участь у конкурсі можуть представники районних, сільських, селищних рад, міських рад міст обласного значення, районні ради у містах та об’єднані територіальні громади.

За її словами, вивчати подані проекти протягом 45 днів буде експертна група. Далі проектами займатиметься конкурсна рада, до складу якої увійдуть депутати та представники громадських організацій. Переможець обиратиметься більшістю голосів.

Проекти необхідно подати в обласну раду до 1 вересня 2017 року. Більш детальніше з умовами конкурсу можна за посиланням.