Херсонці дізнались, як створити ОСББ та забезпечити енергоефективність будинку

21 Квітня 2017 10:22

oporaua.org

Інформаційна зустріч «Як створити ОСББ та зробити енергоефективним будинок» відбулась 19 квітня у великому залі Херсонського міськвиконкому. На заході були присутні ініціативні групи, які планують створити ОСББ.

Під час зустрічі обговорювалась низка питань, що стосуються реєстрації об’єднання співвласників багатоквартирного будинку та подальшої його діяльності. Учасникам розповіли про деталі процесу створення ОСББ.

Представники Громадянської мережі ОПОРА роздали присутнім інформаційні брошури, присвячені способам енергоощадності, а також детальну інструкцію, як створити ОСББ, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Крім того, всі охочі отримали консультацію щодо того, як модернізувати будинок для підвищення його енергоефективності та як залучити для цього кошти від держави.

«Вже півроку ми намагаємось створити ОСББ, але ніяк не зберемо необхідну кількість голосів. Сьогодні я отримала багато корисної інформації, і вже найближчим часом скористаюсь порадами. Тепер я маю багато аргументів за створення об’єднання співвласників», – розповіла учасниця зустрічі пані Ольга.

Одним з таких аргументів для мешканців Херсону є можливість реалізації заходів з енергоефективності та вирішення нагальних проблем будинку.

«Труднощі, які виникають в процесі створення ОСББ, можна спокійно вирішити, якщо знати, як. Саме тому такі зустрічі необхідні, адже на них обговорюються актуальні питання, що виникають в ініціативних груп та навіть у досвідчених голів ОСББ. Ми ж, у свою чергу, розповідаємо, які можливості відкриваються перед співвласниками після реєстрації об’єднання. Адже енергоефективність – це не лише питання державної політики. Це цілком реальна потреба кожного мешканців кожного багатоквартирника», – прокоментувалазахідмісцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.