Херсонська облрада просить уряд надати кошти на відновлення автотраси Мар’янське—Берислав

21 Квітня 2017 08:26

ФОТО LANOS.IN.UA

Під час попереднього пленарного засідання сесії депутати Херсонської обласної ради підтримали звернення до Кабінету Міністрів України щодо надання коштів на ремонт автомобільної дороги Т-04-03 Мар’янське — Берислав. На відновлення автошляху просять надати 950 млн гривень із держбюджету вже цього року. Відповідне рішення підтримали 49 із 58 депутатів.

Дорога Мар’янське — Берислав сполучає Херсонську та Дніпропетровську області. Її загальна довжина — майже 100 км. Наразі дорога перебуває в незадовільному стані. На ній фактично відсутнє асфальтне покриття, замість якого утворилися глибокі вибоїни, що неодноразово ставали причинами ДТП й поломок автомобілів. Середня швидкість руху на більшості ділянок становить 30 — 40 км/год.

«Аварійний стан автодороги викликає обурення водіїв, створює соціальну напруженість серед місцевого населення, гальмує соціально-економічний розвиток області як курортно-рекреаційної зони, негативно впливає на розвиток інфраструктури регіону загалом», — ідеться у зверненні облради до Кабміну.

Депутати зазначають, що неодноразово зверталися до центральних органів влади з проханням сприяти в наданні коштів на ремонт дороги Мар’янське — Берислав у сумі 950 млн гривень, однак їхні звернення не знайшли підтримки. Зважаючи на важливість сполучення з сусідніми областями через зазначену дорогу, депутати просять уряд ще раз розглянути можливість фінансування цього автошляху.

Іван АНТИПЕНКО, «День»