У навчальних закладах Херсонської області припинили навчання до кінця тижня

20 Квітня 2017 08:20

У зв’язку з різким зниженням температури, зливами та сильними поривами вітру у навчальних закладах Херсонської області припинили навчальний процес до кінця поточного тижня. Спочатку таке рішення прийняли у Генічеську, Каховці, Херсоні, а згодом те ж саме зробили і в районах області.

«Через стрімке погіршення погодних умов комісіями з техніки безпеки та надзвичайних ситуацій при відділах освіти було прийнято рішення про призупинення навчання в шкільних та позашкільних навчальних закладах Херсонщини з 19 по 21 квітня. Пов’язано це з тим, що температура в класах опустилася нижче за визначені санітарними нормами 15-19 градусів за Цельсієм, оскільки опалювальний сезон закінчився», – повідомляють у Херсонській ОДА.

За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації навчання призупинено у 10 районах, обласному центрі, Каховці та 4-х об’єднаних територіальних громадах.

Разом з тим, у навчальних закладах, які мають автономне опалення навчальний процес продовжується. Заклади освіти працюють у 9 районах, Новій Каховці та Голій Пристані та 6 ОТГ області.

За даними Укргідрометцентру, на Херсонщині низька температура, дощі і навіть мокрий сніг можливі до 22 квітня. Температура повітря вночі може опускатися до 1-3 градусів нижче нуля.

Іван АНТИПЕНКО, «День»