Кримський футбол відкрив друге дихання на Херсонщині

19 Квітня 2017 10:40

hoff.ks.ua

Федерація футболу України спільно з УЄФА зробила кілька системних кроків для відродження кримської футбольної федерації.  Про це під час XIX конгресу ФФУ розповів її президент Андрій Павелко, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу федерації.

За словами Павелка, анексія Криму фактично “відкотила” футбол цього регіону на десятиліття назад.

“Прагнучи зберегти єдність української футбольної сім’ї, ФФУ вживає низку продуктивних заходів для відродження кримського футболу. Зокрема, ми завершили формування нової Федерації футболу АР Криму, офіс якої сьогодні розташований у Херсонській області. В чемпіонаті України серед аматорів анексований регіон представлений ФК “Таврія”, – поінформував керівник ФФУ.

Він також нагадав, що в березні у Херсоні на новому стадіоні з штучним покриттям пройшли перший “Відкритий кубок Федерації футболу АР Крим” і вже вдруге – всеукраїнський турнір “Крим – це Україна”.

У майбутньому на базі кримської федерації буде заснована футбольна академія для дітей-переселенців. Приємно, що в УЄФА підтримують зусилля ФФУ в цьому напрямку і надали 1 млн євро на розвиток кримської федерації”, – відзначив Павелко.