Михайло Линецький: “Є ризик проводити вибори щороку”

13 Квітня 2017 07:20

Михайло Линецький –  депутат Херсонської міської ради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”.  Журналісту редакції «ХерсонDaily» вдалося поспілкуватися з ним та отримати відповіді на запитання.

З чого почалася Ваша політична діяльність?

Моя політична діяльність почалась 8 вересня 2005 року з вступу в партію “Батьківщина”. З 2005 – 2014 я був активним членом партії «Батьківщина» Для тих хто не знає нагадаю, що Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» — політична партія ​​України, яку очолює екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Вперше «Батьківщина» була представлена у Верховній раді України в 2002 році. «Батьківщина» з 2008 року є членом наглядової ради Європейської народної партії.  Лідер партії Юлія Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до семи років тюремного ув’язнення за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень.

До 2005 року політика мене зовсім не цікавила. В той час у мене був період матеріального становлення сім’ї та побудова бізнесу. Я був рядовим членом партії і взяв участь у ряді проектів в основному пов’язаних з моєї підприємницької діяльністю. В кінці 2011, я очолив районну парторганізацію Суворівського району партії «Батьківщина». Перший досвід участі у місцевих виборах відбувся в 2010 році. Мені дістався округ в Північному селищі і село Степанівка.

У квітні 2014 року вийшов з партії та взяв тайм-аут у політичній діяльності. Моє повернення в політику відбулося вже в 2015, під час передвиборної кампанії-2015. Я балотувався до міської ради як безпартійний, але у виборчому списку партії «Солідарність». Тоді-то я і переміг на виборах, отримавши депутатський мандат.

Які питання Ви плануєте вирішити першочергово?

Мені хочеться, щоб у херсонській міській раді розпочалася нормальна конструктивна робота. Традиційно я хочу, щоб у місті було нормальне освітлення, дороги були рівними та не перешкоджали руху транспорту, також впорядкування дитячих майданчиків адже, діти – це наше майбутнє, це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо залежить майбутнє нашої країни. Також я вважаю, що до прешочергових питань потрібно віднести ремонти ліфтів і житлового фонду.

Якими актуальними питаннями Ви займаєтесь на даний час?

Створення скверу ім. Руслана Сторчеуса в IV-Таврійському мікрорайоні, передача землі під ОСББ у постійне користування, визначення статусу зеленої зони (сквер імені Береша), співпраця з ветеранськими організаціями, допомога військовій частині 11-ій бригаді армійської авіації, просування проектів Фонду “Рідна Країна” в Херсонській області, підтримка юних спортсменів (рукопашний бій). І ще багато питань, які виникають щодня.

Які Ваші подальші кроки у політичній кар’єрі?

Основне – це працювати на користь виборців, виправдати надії та сподівання, які на мене покладають. А взагалі, знаєте апетит приходить під час їжі. Чим частіше я про це думаю, тим більше хочу зробити.

Чого очікувати херсонцям у найближчий час від депутатського корпусу?

Я, особисто, розглядаю два варіанти: -дострокові вибори через об’єднання громад, але ми зобов’язані запропонувати всім селищним радам визначитись по цьому питанню, і лише тоді звернутись до ВРУ щодо одночасного проведення дострокових виборів депутатів і міського голови. В іншому випадку є ризик проводити вибори щороку, коли селища (кожне окремо), навколо обласного центру виявлять бажання приєднуватись.

-створення більшості не за особистий або корпоративний інтереси, а з метою реалізації спільного плану розвитку міста, починаючи з розробки генерального плану, добудови мостопереходу, сміттєпереробного заводу, і ще багато цікавих та необхідних загальноміських проектів.