Херсон хоче стати новою домівкою для Кримського медуніверситету

12 Квітня 2017 08:33

Херсонська облрада звернулася до Кабінету міністрів, МОЗ та Міносвіти із закликом відновити діяльності Державної установи “Кримський державний медичний університет ім. С.І.Георгієвського” у Херсоні.

Відповідне звернення обласні депутати ухвалили на сесії у понеділок, повідомляє Укрінформ.

“Відповідно до розпорядження представника Президента України по Херсонській області від 19 травня 1993 року №164 та угоди з Кримським медичним університетом, у м. Херсоні створено філії кафедр факультету післядипломної освіти Кримського медичного університету (Державної установи “Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського”). На базі закладів охорони здоров’я (області – ред.) для стажування лікарів-інтернів розміщено 5 кафедр філії факультету післядипломної освіти вказаного університету. Враховуючи ситуацію, що склалася в АР Крим, для належного забезпечення закладів охорони здоров’я області лікарями, просимо погодити відновлення діяльності Державної установи “Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського” у м. Херсоні”, – йдеться у зверненні.

Як наголошують депутати, оскільки Херсонщина не є академічною областю, для збереження напрацьованого за 20 років досвіду надзвичайно важливо відновити діяльність Державної установи “Кримський державний медичний університет ім. С.І. Георгієвського” саме у м. Херсоні. “Слід зазначити, що 5 лікарень області мають статус клінічних, що дає змогу якісно проводити підготовку лікарів-інтернів і виїзні передатестаційні цикли та цикли тематичного вдосконалення, а також повністю укомплектувати лікарями заклади охорони здоров’я Херсонщини”, – акцентується у зверненні.

Що ж до матеріальної бази, необхідної для функціонування у Херсоні Кримського медуніверситету, то, як зазначається у зверненні депутатів облради, “на даний час проводиться робота з визначення приміщення для розташування університету, вивчається питання оснащення установи лікувально-діагностичною апаратурою, комп’ютерною технікою та укомплектування штату професорсько-викладацьким складом за потрібними спеціальностями”.

Як повідомив на сесії обласної ради депутат облради, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко, наразі в медичних лікувальних закладах області не вистачає 1400 лікарів. Ліквідувати в регіоні цей дефіцит кадрів лікарів допоможе відновлення у Херсоні роботи Кримського медичного університету, вважають депутати.

Звернення підтримали на сесії 42 депутати з 56, присутніх на момент голосування у сесійній залі.