У Києві розповіли про підготовку Херсонщини до нового туристичного сезону

5 Квітня 2017 11:30

Арабатська стрілка. Фото: Aleksio.Sav. Використовується на умовах Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

4 квітня у Києві відбулась прес-конференція на тему: “Херсонщина: новинки і підготовка до туристичного сезону – 2017”.

Організатор: Асоціація індустрії гостинності України.

Учасники: Олександр Лієв – екс-міністр курортів та туризму АР Крим, голова Асоціації індустрії гостинності України; Тетяна Волинець – заступник директора Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності і промислової політики Херсонської облдержадміністрації – начальник управління туризму і курортів; Сергій Павленко – заступник голови Скадовської райдержадміністрації; Павло та Олексій Білецькі, Марія Мороз – представники центру туризму і пригод «Херс-ОN».

Підсумкові матеріали:

Представники туристичної індустрії Херсонщини обіцяють приїжджим чотири види відпочинку

Саме на Херсонщині можна знайти відпочинок на будь-який смак: активний, екстремальний, романтичний та навіть «п’яний», коли можна насолодитися дегустацією українських вин.

Про це розповіли на прес-конференції в Укрінформі представники Херсонської облдержадміністрації та туристичного бізнесу, які презентували новинки туристичного сезону 2017 року.

«Кожного гостя  ми розцінюємо як унікального і прагнемо, щоб кожному гостю в нас сподобалося. Найкоротший туристичний маршрут у нас був, коли дівчина приїхала з Києва на добу на побачення до хлопця. Вона просто зранку приїхала, в них відбулося романтичне побачення в пустелі, а ввечері вона повернулася до столиці», – сказав Павло Білецький, представник центру туризму і пригод «Херс-ОN».

За його словами, на сьогодні Херсон пропонує не лише довготривалі відпустки, але й пригоди вихідного дня. Коли кожен бажаючий може просто незвично, а за бажанням – і екстремально, провести вихідні.

Заступник директора Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності і промислової політики Херсонської облдержадміністрації – начальник управління туризму і курортів Тетяна Волинець розповіла, що питання сполучення з Херсонщиною не стоїть узагалі, оскільки в Україні потяги курсують з 24 напрямків, а останнім часом додаткові два потяги дають можливість туристам із Білорусі відвідати перлину півдня України.

«За останній сезон Херсонщину відвідало 3,5 мільйона туристів. Звісно, це ще не великий показник. Але після того, як був окупований Крим, для всіх бажаючих відвідати відразу два моря, Херсонщина  – найкращий вибір», – зазначила Волинець.

Екс-міністр курортів та туризму АР Криму, голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв  переконує, що саме Херсонщина прийматиме всі фестивалі, які колись проходили в нині окупованому Криму.

«Велика кількість фестивалів з Криму шукають можливість перебратися на материкову Україну. Під усі ці фестивалі, які ми втратили в Криму, дуже добре підходить Скадовський район», – сказав Лієв.

Організатори прес-конференції запевняють, що саме на Херсонщині можна знайти відпочинок на будь який смак: активний, екстремальний, романтичний та навіть «п’яний», оскільки саме там можна насолодитися дегустацією українських вин.

Відео з прес-конференції:

Джерело: Укрінформ