Улітку планують оздоровити 70% херсонських дітей

1 Квітня 2017 10:36

nmsk.dp.ua

Виконавчим комітетом міської ради затверджено рішення “Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році”.

Так, згідно рішення, планується оздоровлення та відпочинок у літній період не менше70% (19 193) дітей і підлітків шкільного віку (за винятком випускників 9, 11 класів). У тому числі – 100% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, батьки яких загинули, постраждали або беруть безпосередню участь в антитерористичній операції та забезпеченні її проведення, мають статус учасника бойових дій.

До 24 квітня буде затверджено мережу міських, пришкільних, оздоровчих позаміських  таборів та баз відпочинку. А до 22 травня – створено комісію з перевірки стану готовності до роботи міських таборів відпочинку «Сонечко», «Альтаїр», «Юнга», пришкільних таборів відпочинку, оздоровчого табору ім. І.Голубця та пансіонату «Енергія» (м.Скадовськ Херсонської області), які перебувають в оперативному управлінні Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради. Робота комісії почнеться з 23 травня.

Робота пришкільних таборів відпочинку почнеться з 29 травня.

Згідно рішення виконкому, буде забезпечено фінансування міських  таборів відпочинку «Сонечко»,  «Альтаїр», «Юнга», загонів  активного відпочинку «Скіф», «Дельфін», оздоровчого табору ім. І.Голубця та пансіонату «Енергія» (м.Скадовськ Херсонської області), які перебувають в оперативному управлінні Херсонського Центру позашкільної  роботи Херсонської міської ради.

Управлінням соціальної політики міської ради забезпечуватиметься закупівля та розподіл путівок для оздоровлення дітей:

– які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і дітей працівників бюджетної сфери, на базі позаміських таборів;

– пільгових категорій, які перебувають на диспансерному обліку, на базі позаміських дитячих закладів санаторного типу.

Крім того, буде здійснено закупівлю путівок для оздоровлення та відпочинку дітей із синдромом Дауна разом з одним із батьків у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.