Історик Віктор Брехуненко у Херсоні презентував “Братню навалу”

30 Березня 2017 08:03

Вчора, історик Віктор Брехуненко презентував для студентів-істориків факультету психології, історії та соціології Херсонського державного університету нове науково-популярне видання “Братня навала”.

Довідка. Брехуненко Віктор Анатолійович — український історик, доктор історичних наук. Професор, завідувач відділу теорії і історії археографії та споріднених джерелознавчих наук Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського.

Книга “”Братня” навала. Війни Росії проти України ХІІ–ХХІ ст.” підготовлена низкою українських істориків – Віктором Брехуненком, Володимиром Ковальчуком, Михайлом Ковальчуком та Вячеславом Корнієнком, призначена для широкого кола читачів.

Праця на 248 сторінках відстежує багатовікове збройне протистояння українського світу російській експансії, яка своїми коріннями сягає середини XII ст. – пограбування та руйнування Києва військами князя Андрія Суздальського, зазначають автори.

Вітчизняна війна за незалежність, яка розпочалася в лютому 2014 р. у відповідь на агресію Москви, щільно вписана в контекст попередніх війн українців проти її загарбницьких планів.

Фото зі сторінки Юрія Капаруліна у facebook