Херсонщина очікує на 3,5 мільйона туристів за сезон

27 Березня 2017 10:24

Джерело фото: jalita.com

Цього року Херсонська область планує прийняти більше туристів, ніж у минулому сезоні. Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

“Минулого року ми в порівнянні з позаминулим збільшили кількість туристів з 2,7 млн до 3,5 млн. Цьогоріч туристів буде не менше як торік. Може, навіть більше – за рахунок іноземців – завдяки розширенню авіасполучень із Херсоном. З 14 квітня Херсонський аеропорт прийматиме нові рейси. Крім того, компанія «Нібулон» будує порт, він повинен відкритися до 1 травня. Ми з ними ведемо перемовини щодо річкових ракет, погоджуємо маршрут – це теж дасть приток відпочивальників”, – розповів Гордєєв.

За його словами, річкові ракети можуть сполучити Херсон з Одесою, планується також запустити рейси з Херсона на морське узбережжя напряму.

Голова ОДА також зазначив, що минулого року туристичний збір порівняно з попереднім сезоном зріс на 77%. Однак, наголосив Гордєєв, можна домогтися значно вищих показників за умови  легалізації бізнесу у сфері туризму.