У Скадовському районі торік побували 2,5 тисячі іноземних туристів

13 Березня 2017 13:44

Скадовськ © skadovsk-lazurnoe.ks.ua

За підсумками 2016 року у трійці лідерів в структурі іноземних туристичних відвідувань курортного Скадовського району Херсонщини знаходяться Російська Федерація, Білорусь та Сполучені Штати Америки.

Про це поінформував у п’ятницю у місті Скадовськ у виступі на прес-конференції “Підготовка до туристичного сезону – 2017”, що відбулася у межах триденного командно-комунікативного тренінгу з питань покращення діяльності туристичного бізнесу Скадовського району, перший заступник голови Скадовської райдержадміністрації Сергій Павленко, повідомляє Укрінформ.

“В структурі іноземних туристичних відвідувань лідером зараз є Російська Федерація, відвідування з якої складає 38%. 28% – Республіка Білорусь. І на третьому місці Сполучені Штати Америки – 6% від загального відвідування”, – розповів Павленко.

За його словами, загальна кількість іноземних відвідувачів Скадовського району становила у 2016 році 2,5 тис. осіб.  Серед них були громадяни з більш ніж 30 країн, у тому числі із Швейцарії, Латвії, Катару, Аргентини, Японії, Марокко та інших країн. “Це, в основному, рекреанти, вони приїжджають у літній період”, – зазначив перший заступник голови РДА.

У прес-конференції у Скадовську взяли участь народний депутат України, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, член правління ГО “Асоціація індустрії гостинності України” Анна Романова, голова ГО “Асоціація індустрії гостинності України” Олександр Лієв, представники Херсонської ОДА, Скадовської РДА, Скадовської міськради.

Місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення. Скадовськ разом із селом Красне та селищем міського типу Лазурне входять до Скадовської курортної зони.