На Херсонщині планують запустити дві локальні радіостанції

13 Березня 2017 10:02

ukrinform

У рамках проекту «Мовлення громад» у Херсонській області розпочалася робота зі створення локальних радіостанцій в Іванівському районі та місті Нова Каховка.

6 березня на сесії Іванівської селищної ради було прийнято рішення про заснування комунального підприємства телерадіокомпанія «Іванівське радіо». Згідно з програмою, мовлення відбуватиметься через FM-передавач малої потужності, до 10 Вт. Такої потужності буде достатньо лише для покриття смт Іванівка та сіл Шотівка, Нововасилівка і Першотравневе. Після організації радіомовлення в Іванівці у віддалених селах району будуть встановлені ретранслятори, щоб забезпечити максимальне охоплення аудиторії району. Орієнтовний початок мовлення радіо в Іванівці — серпень-вересень 2017 року.

Крім того, як повідомляють місцеві ЗМІ, аналогічний проект незабаром буде втілено і в Новій Каховці. Мовлення в FM-діапазоні буде організовано на базі існуючого комунального підприємства «Новокаховська міська радіоорганізація» і має розпочатися після вирішення низки організаційних питань на місцевому рівні.

Проект «Мовлення громад» має забезпечити перехід редакцій проводового мовлення на малопотужне FM-мовлення. Згідно з вимогами до програмної концепції, ефір локальних станцій повинен бути цілодобово з можливістю ретрансляції Українського радіо на безоплатній основі. Тематичне спрямування і обсяг власного продукту повинні відповідати чинній ліцензії на проводове мовлення. Українська мова має становити не менш ніж 50% від власного продукту.

Іван АНТИПЕНКО, «День»