Схвалено техніко-економічне обґрунтування проекту “Будівництво Каховської ГЕС-2”

12 Березня 2017 10:53

Розпорядження «Про схвалення техніко-економічного обґрунтування «Будівництво Каховської ГЕС-2» схвалив Уряд на засіданні 10 березня. Про це повідомляє Урядовий портал.

“Впровадження зазначеного проекту сприятиме підвищенню рівня надійності роботи та покращенню якості електроенергії об’єднаної енергосистеми України за рахунок участі гідроагрегатів Каховської ГЕС-2 в автоматичному регулюванні частоти та потужності, збільшення обсягу виробництва електричної енергії на відновлюваних ресурсах. Це забезпечить економію використання викопного палива та поліпшить надійність роботи енергосистеми країни в цілому”, – йдеться у повідомленні.

Фінансування проекту передбачено за рахунок тарифу на виробництво електричної енергії ПАТ «Укргідроенерго», власних коштів підприємства, та кредитних коштів, наданих під державні гарантії на умовах співфінансування Європейським банком реконструкції і розвитку та Європейським інвестиційним банком.

Довідково

Проект розпорядження розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості відповідно до Порядку затвердження проектів будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.06.2011 № 560.

Згідно із Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» проектна документація на будівництво об’єктів затверджується Кабінетом Міністрів України у разі, якщо вони споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних та комунальних підприємств, а також кредитів, наданих під державні гарантії.