Томенко розповів про розробку документа, що стане “дорожньою картою” країни

10 Березня 2017 15:40

Учасники громадського форуму “Національна стратегія “План дій для України” закликають представників експертного середовища і громадськість долучитися до розробки документа, який об’єднає країну і стане “дорожньою картою” її розвитку. Про це повідомляє Укрінформ.

“Ми хочемо об’єднати країну навколо ідеології, довкола цінностей, довкола української мрії”, – наголосив перед початком форуму голова громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

За його словами, під час нинішнього форуму його учасники – професори, викладачі, представники місцевого самоврядування, бізнесу, творчої інтелігенції – презентують своє бачення майбутньої Національної стратегії. Після цього розпочнеться обговорення пропозицій по регіонах.

“Сьогодні ми розписуємо маршрут по різних регіонах, де будемо під кожну тему – чи земельну, чи енергетичної безпеки – встановлювати коло людей, які на цьому розуміються. В кожній області модератори цих тем будуть збирати фахівців, які будуть напрацьовувати всі пропозиції”, – зазначив Томенко.

Він повідомив, що остаточно документ має бути готовий до Дня незалежності.

“Наша позиція полягає в тому, що ми маємо достатньо потенціалу наших вищих навчальних закладів, наших академій, нашого місцевого самоврядування для того, щоб написати стратегію для своєї рідної країни самотужки, без підказок з-за кордону”, – заявив Томенко.

У резолюції форму наголошено, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого – “Людина та Україна – понад усе!” Учасники форуму переконані, що майбутнє – за цінностями “українського світу” та єврореалізму, а не “руского міра” та “єврокомунізму”.