Що їсти під час Великого посту

5 Березня 2017 13:10

mistovechirne.in.ua

Кожен, хто дотримується посту, за кілька тижнів втрачає зайві кілограми і сантиметри.

27 лютого за православним календарем розпочався Великий піст. Це сім тижнів, під час яких утримуються не тільки від їжі тваринного походження, але й від негативних думок і вчинків. Це час для оздоровлення тіла і духу.

Піст передбачає вживання в їжу тільки продуктів рослинного походження. М’яса, яєць, вершкового масла, молочної та кисло-молочної продукції у вашому раціоні бути не повинно.

Потрібно включити в свій раціон фрукти та овочі (яблука, груші, цитрусові, банани, виноград, гарбуз, картопля, різні види капусти, зелень), коренеплоди (корінь селери, пастернаку, петрушки), зернові (рис, гречка, перловка), бобові (горох, квасоля, нут, маш), горіхи та насіння.

Пісні продукти містять велику кількість різноманітних вітамінів, мікроелементів і клітковини – головного очисника кишківника від шлаків.

Клітковина видаляє зі стінок кишківника всі непотрібні відкладення, вбирає в себе токсини і слиз.

Від вживання пісної їжі зменшується шлунок. Завдяки великій кількості вуглеводів і клітковини, що містяться в ній, вона швидко і надовго насичує організму.

Ось зразкове меню пісного дня:
сніданок – зелений коктейль або фруктовий смузі;
перекус – будь-який ваш улюблений фрукт;
обід – овочевий суп з хлібцями або каша з овочами;
перекус – горішки або насіння;
вечеря – овочі на пару або салат зі свіжих овочів з додаванням насіння льону або насіння.

Важливо пити достатню кількість води протягом дня, щоб клітковина з продуктами гниття швидше і легше виходила з організму.

Крім схуднення і поліпшення загального самопочуття, дотримання посту ще й знижує рівень цукру в крові, зменшує кількість поганого холестерину, виводить зайву рідину з організму і підвищує імунітет.

Варто пам’ятати про обмеження і послаблення в піст для вагітних, матерів у період лактації, дітей і літніх людей. Якщо у вас загострилася хронічна хвороба або погано себе почуваєте, обов’язково проконсультуйтеся з фахівцем.

Джерело: ТСН.ua